Hvordan bruke et kredittkort smartest mulig?

Kredittkort

Å skaffe seg sitt første kredittkort er et stort steg. Kredittkort gir deg muligheter til å dekke uforutsette utgifter, som kan redde deg ut av betalingsanmerkninger, purringer og inkassokrav. Problemet med kredittkort er at det lett kan misbrukes, som kan føre til langsiktig gjeld og økonomiske problemer. Derfor er det viktig å forstå når man skal bruke det og når man burde unngå. For folk flest handler det i bunn og grunn om sunn fornuft.

Hvorfor kredittkort?

Hvorfor kredittkort?

En generell ting man kan tenke på når man skaffer seg sitt første kredittkort, er å gjøre små kjøp, for så å betale det ned igjen så fort som mulig. Det vil vise banken din at du kan bruke et kredittkort ansvarlig, som igjen styrker tilliten. Dette kan gjøre ting lettere når du kanskje senere skal søke lån til bolig, bil eller noe annet viktig.

Flere kredittkort på en gang

Noe man for all del bør unngå, er å skaffe flere kredittkort på en gang. Akkurat slik som å bruke for mye penger på et kredittkort skader ryktet ditt hos banker, vil også det å åpne flere kredittkort ha samme effekt. Da kan du fremstå som at du plutselig trenger mer penger enn du tjener, som gjør at det å låne penger til deg ser risikabelt ut. Å holde styr på flere kredittkort i bruk kan være forvirrende og man kan fort ende opp i en økonomisk situasjon man helst vil unngå. En regel for kredittkortbruk vil for de fleste være å aldri bruke penger man ikke har eller vet at man får inn i nær fremtid. Unngå at du venter flere måneder med å betale ned kredittgjeld, da det har en tendens til å bygge seg opp og du ender opp med å betale mye i renter. Gjør det heller så snart du får penger på konto og la det være en førsteprioritet.

En annen ting man kan tenke på, er at svært mange kredittkortavtaler også har en rekke kundefordeler. Dette, for å lokke til seg nye kunder. Disse fordelene kan for eksempel være lave eller ingen rente de første månedene, tilbud og prosenter tilbake av enkelte kjøp, poeng ved kjøp (for eksempel flyreiser) som kan brukes til eventuelle bonuser. Bruk dette til din fordel, for over tid, kan det spare deg mye penger.

0 kommentarer… add one

Legg igjen kommentar

Next Post:

Previous Post:

facebook logoGoogle+ logotwitter logo