Pengene ruller inn i Spania

Tilbakeføring av pengene til Spania

Utenlandske selskaper er igjen så interesserte i Spania at pengene ruller inn.  Den spanske nasjonalbanken har nettopp offentliggjort tall som viser at utlendinger  de første åtte mnd i 2013 investerte for til sammen 18.757 milliarder euro. Det er nesten dobbelt så mye som i hele 2012 og det høyeste beløp siden 2008.

spaineuro

Når man trekker fra de 6.691 milliarder euro som spanjolene investerte i utlandet,gir det et pluss på drøyt 12 milliarder euro.

Blant de mest bemerkelsesverdige avtalene er en inngått av et investeringsfond tilknyttet den kjente medgrunnleggeren av  Microsoft, Bill Gates,som har kjøpt en del av konstruksjonsselskapet FCC. Det har blitt sett på som en delvis friskmelding av  Spania etter krisen at en av verdens rikeste menn  har valgt å investere her, selv  om det i følge avisen El Pais er tvilspmt om mannen selv har  vært med på å treffe  beslutningen.

Flere amerikanske  selskaper har vist seg på markedet, og det har også latinamerikanske,japanske og kinesiske. Det kinesiske oljeselskapet Sinopec holder på  å forhandle om en avtale med spanske Repsol om oppkjøp av selskapets  30 prosent andel i naturgasselskapet Gas Natural,hvis verdi er anslått til 52 milliarder euro. Eksperter forventer at årets første kvartal(2014)  blir enda bedre på denne fronten fordi det nå merkes en helt annen  holdning til  Spania enn i de mørke tider for ikke så lenge siden da man fryktet at Spania bare hadde valget mellom den europeiske  hjelpepakken og økonomisk kollaps.

Den positive tendensen  har smittet over på børsen  der de største av de spanske selskapene på aksjeindeksen Ibex 35 siden januar 2013 har steget med over 20%.

0 kommentarer… add one

Legg igjen kommentar

Next Post:

Previous Post:

facebook logoGoogle+ logotwitter logo