Penger – Fem dårlige vaner om pengehåndtering

mann som balanser på line

Hvis du vet du har noen, kutt de dårlige vanene og gjør livet bedre for deg selv og lommeboken

Gode intensjoner – dine penger

Penger og dine egne gode gode vilje mot deg selv er ikke alltid nok. Selv om du har gode intensjoner, kan du lett få problemer med økonomien. Særlig hvis du har dårlige vaner som sluker penger, uten at du vet helt selv hvor de tar veien. Ta en titt her og sørg for at du ikke er en av de som saboterer deg selv. Det er aldri for sent å snu!

Impulsive kjøp

Impulsive kjøp handler om følelser. Du ser et salg og du vil ikke gå glipp av sjansen. Før du vet ordet av det har du kjøpt noe du egentlig ikke har råd til i første omgang. For å bremse impulsive kjøp og å bruke for mye penger, kan du tvinge deg selv til å vente alt fra en dag til noen uker før du bestemmer deg. Det vil gi deg tid til å tenke over om dette er noe du virkelig trenger og mest sannsynlig kommer du frem til at det faktisk ikke er et nødvendig å bruke penger på.

Mangel på budsjett

Du vil aldri komme noen vei hvis du ikke vet hvor mye du får inn, hvor mye du bruker , og ikke minst, hva du bruker dem på. Et budsjett vil være til hjelp om man trenger endringer for å ikke gå tom hver måned.

Kredittkort

Hvis du ikke er i stand til å betale ned HELE kredittkortet hver måned, er bruk av kredittkort noe av det værste man kan gjøre. Særlig hvis det brukes til å leve dyrere enn man har råd til. Hver krone vil koste deg i form av renter, og man kan bruke flere år på å betale ned kjøp man ikke lengre husker at man gjorde.

Enkle løsninger

Enkle løsninger når man er på farten kan være både deilig og nødvendig dersom man er sent ute. Hvis man daglig går de enkle løsningene, vil latskapen koste deg. Gi opp ferdigmat og gjør matlaging en vane. Man kan for eksempel enkelt lage store måltider som posjoneres ut og bli en god lunch på jobb ut uka. Ikke kjøp kaffe på vei til jobb, men stå heller opp fem minutter tidligere og lag din egen. Litt ekstra arbeid kan man spare gode penger på.

Personlige uvaner med penger

Det er mange uvaner man kan vurdere å gi slipp på. Ikke bare for økonomien sin skyld, men for din egen del. Dette kan for eksempel være alkohol, tobakk, spill, unødvendig shopping og hyppige restaurantbesøk. Hvis du vet du har noen, kutt de dårlige vanene og gjør livet bedre for deg selv og pengeboka!

0 kommentarer… add one

Legg igjen kommentar

Next Post:

Previous Post:

facebook logoGoogle+ logotwitter logo