Refinansiere kredittkort, hva kan du spare?

De fleste er klar over at kredittkort generelt har høy rente på benyttet kreditt, og at det å refinansiere ofte lønner seg. Vanlig nominell rente på majoriteten av kredittkort ligger på 20%-25% rente per år, og i tillegg kommer gjerne et månedlig adm.gebyr. Å sitte med flere kredittkort, og kun betale minimumsbeløpet hver måned kan raskt vise seg å bli en kostbar affære når man ser nærmere på tallene. La oss ta for oss et eksempel der “Ole” har makset ut kreditten på fire kredittkort, hver med 50 000 kr i kredittgrense. Han skylder derfor 200 000 kr til fire forskjellige banker, og velger å kun betale bankenes krav til minimum månedlig innbetaling; 2%. Han betaler altså 4000 kr per måned på kredittkortene og i tillegg adm. gRefinansiere de dyre kortene?ebyr på 200kr – altså 4200 kr/måned.

Denne summen er kanskje ikke så avskrekkende i seg selv, men når man ser hva pengene går til, kommer man til konklusjonen om at det skyldige beløpet på kredittkortene nesten står bom stille. De 2% Ole betaler går nesten utelukkende til  å betale renter, og gjelden minsker i utrolig liten fart. Om Ole velger å kunne betale 4200 kr/måned vil det ta nesten 20 år å betale tilbake gjelden, da vil han ha tilbakebetalt nesten 1 million kroner sammenlagt!

Heldigvis finnes det en mer økonomisk og fornuftig løsning enn å betale seg i hjel på kredittkort til “evig tid”. Gjelden kan refinansieres i boliglånet om det er ledig egenkaptial i boligen, eller samles i et usikret lån. Om Ole får samlet kredittene til f.eks 12% rente kan han betale 4000 kr/måned og få betalt ned 200 000,- på 6 år istedet for 20 år. Han vil da ha tilbakebetalt ca 280 000 kr sammenlagt, nesten 700 000 kr mindre enn om han hadde holdt på kredittkortgjelden! Altså en betraktelig rimeligere løsning.

Man kan lage mange eksempler på hvorfor det å refinansiere lønner seg, og generelt sett vil det alltid være fornuftig å samle smålån, kredittkort og handlekontoer til ett enkelt lån. Kunderådgiverene i Voluntas Finans kan svare på spørsmål om refinansering og lån om du vil ha mer informasjon om refinans av dyr kreditt.

0 kommentarer… add one

Legg igjen kommentar

Next Post:

Previous Post:

facebook logoGoogle+ logotwitter logo