Styrer teknologi livet ditt?

Har teknologi tatt styringen

Det moderne teknologiske samfunnet vi lever i, vil i mange tilfeller få folk til å føle seg distrahert og stresset. Teknologi er et simpelt verktøy og det vil påvirke livet vårt etter hvordan vi bruker det. Som alt annet i livet, kan vi sikte mot det positive og la teknologien hjelpe til en bedre hverdag, fremfor å hindre oss.

Overbruk

Det viktigste startpunktet i det å forandre vaner er å erkjenne at de eksisterer. For dette, kan man bruke apper som Check, Quality Time og Moment som gir deg et daglig sammendrag av ditt eget mobilbruk. På datamaskiner gjør RescueTime en tilsvarende jobb. Ikke glem at kjedsomhet ofte er tilstede når kreativitet blomstrer.

Støtt sunne vaner

Det er flere apper som kan hjelpe deg i å opprettholde sunne vaner. Telefonen din kan overvåke din daglige aktivitet og tilby treningsprogram. Man kan med et fingertrykk se næringsinnhold i mat, få et ubegrenset tilgang på sunne oppskrifter eller matinspirasjon. Du kan også bruke telefonen til å overvåke søvnen din og hvor mye kvalitetssøvn du får i løpet av en natt.

Praktiser mindfulness

Mindfulness betyr å leve livet her og nå, slik det er, med emosjonell åpenhet, mental klarhet og målbevissthet. Som alle nye vaner, krever det trening før det blir til en rutine. Teknologi kan faktisk hjelpe oss og tilbyr en rekke apps som guider oss til en mer mindful hverdag. De mer kjente appene er Headspace, Smiling Mind, Stop – Breathe and Think og Insight meditation timer. Et eksempel på øvelser disse tilbyr kan være en ringeklokke ved tilfeldig tidspunkter igjennom dagen, som en påminnelse om å stoppe det du holder på med, ta en pustepause og øve på å være tilstede her og nå. Istedenfor å gå på autopilot og la teknologi skje, må man nærme seg med oppmeksomhet og åpenhet for forandring. Teknologibaserte produkter er skapt for å fange oppmerksomheten vår og holde på den, selv om det ikke er til vårt eget beste. Det kan organisere, tilby effektivitet og underholdning, men det kan også distrahere, disorientere og skape kaos. Ta en pause, sjekk inn hos deg selv og sett et mål i det å holde teknologien på rett plass i livet ditt.

0 kommentarer… add one

Legg igjen kommentar

Previous Post:

facebook logoGoogle+ logotwitter logo