Q10

Hva er Q10 ?

sunn matDette er et vitaminlignende stoff og en sterk antioksidant. (q10) Yngre mennesker produserer det selv i kroppen-leveren,men denne produksjonen reduseres med alderen. Q 10 er et fettløselig stoff som betraktes å ha en særstilling blant vitaminlignende stoffer. Det påvirker  produksjon av energi i cellene.  Mangel på energi  medfører at vi blir trette og uopplagte og får et lavere prestasjonsnivå. Det er særlig viktig fo  en god hjertefunksjon.  Hjertet har stort behov for energi.

Bedre kunnskap

Q 10 er et stoff man har fått bedre kunnskap om i senere år. I Norge ble faktisk det faktisk introdusert i markedet først på 90 tallet. Tilskudd av Q 10  til mennesker som føler seg trette og uten energi vil kunne ha en god effekt. Særlig kronisk syke mennesker vil kunne oppleve en bedring i sin helsetilstand ved inntak av dette stoffet. Det er også alment kjent at f.eks personer som benytter seg av kolesterolsenkende legemidler får stans i sin naturlige produksjon av stoffet.

Dosering av stoffet er gjerne mellom 100 og 200 mg pr. dag.  Faren for overdosering betraktes å være svært lav. Den største faren er faktisk at tilskudd av dette stoffet ka gi så mye energi at det kan gå utover søvnen. Man blir for våken. Det anbefales derfor at  inntak av stoffet foretas om morgenen.  Stoffet kan kjøpes fritt på de fleste apotek og helskostforretninger

0 kommentarer… add one

Legg igjen kommentar

Next Post:

Previous Post:

facebook logoGoogle+ logotwitter logo