Medsøker Kausjonist

Medsøker øker sjansen for innvilgelse

medsøker

Med medsøker kausjonist øker sjansen for å få innvilget lånesøknaden. Men du kan selvfølgelig søke alene også.

Om en tar med medsøker på lånesøknaden om forbrukslån, øker sjansene for å få lånet innvilget betraktelig. Medsøker er på lik linje med hovedsøker ansvarlig for lånet.

Hovedsøker

For å kunne stå som ansvarlig medsøker på lånesøknaden må vedkommende bo i samme boenhet som hovedsøker og dele husholdning, samt å være knyttet til hovedsøker enten gjennom ekteskap, samboerskap eller partnerskap.

Det er selvfølgelig helt gratis og uforpliktende å søke. Du blir ikke bundet selv om du får lånet innvilget, og hurtig beskjed om dette via epost. Ingenting binding til lånet skjer før du signerer lånedokumentene, og pengene utbetales.

Sjekk vår lånekalkulator for prisinformasjon, og hvor mye et lån kan koste deg pr. måned

Hva innebærer det å være medsøker på et lån.

Hovedsøker har hovedansvaret for lånet. Som medsøker får du automatisk ansvaret for lånet om hovedsøker skulle slutte å betale. Dvs. ved mislighold av lånet vil banken kreve inn lånet fra medansvarlig på lik linje som fra hovedsøker. De forskjellige bankene som yter lån har litt forskjellige retningslinjer for hvordan ansvaret fordeles. Men det er i hovedsak likt. Det er derfor viktig at om dere er 2 som søker sammen, at dere begge leser retningslinjer og lånedokumentene grundig før signering.

Det blir på en måte det samme som å være gift. Som ektefeller blir en, om ikke annet er spesifikt avtalt på forhånd, automatisk gjensidig ansvarlig for gjeld. Dette er det ikke alle som er klar over. Skal en bruke pengene en låner sammen eller til innkjøp til felles eiendom el. vil det selvfølgelig være rettferdig og smart å være 2 på lånesøknaden. Nøl ikke med å ta kontakt etter du har sendt inn søknadsskjema, og evt. fått innvilget felles lån med din partner, ektefelle eller samboer. Lånetilbyderens kundeveiledere vil forklare deg nøyaktig hvordan betingelsene er i de eller den banken du får innvilget lån uten sikkerhet  i.
Lovtekst: Eff.rente 14,9%, 65000kr o/5 år, etabl.geb. 950kr, totalt: 90.676 kr.‎

facebook logoGoogle+ logotwitter logo